חרדה היא מצב של אי שקט פנימי שנגרם בעקבות גורם פסיכולוגי או פיזיולוגי, חרדה היא תגובה טבעית של הגוף להגן עלינו בפני סכנה, לפעמים הסכנה היא בגדר אבחנה פסיכולוגית, מצב שאינו באמת מתרחש כמו, האדם רואה מעלית פתוחה ולא נכנס אליה כי האדם חרד שמא המעלית תתרסק. אך בפועל כרגע המעלית עומדת איתנה.
כאשר מערכת התגוננות זו מופעלת זמן ממושך היא כבר איננה בגדר חרדה טבעית, אלא מדובר כבר בהפרעה, כאשר היא כבר מפסיקה להועיל כמנגנון חירום מסכנה אמיתית והיא מתחילה להעיק ולפגום באיכות החיים, אנו חייבים לאתר את שורש הבעיה ו"להתיידד" עימה. בין פחד וחרדה יש הבדל, לפחד יש הקשר לגירוי מאיים שנמצא מול האדם בחרדה אין קשר לגירוי חיצוני מסוים. פחד גם מתבצע מול משהו שנתפס כקורה עכשיו, חרדה עלולה להיגרם מהרגשה עתידית יותר ומעורפלת, הסכנה נחשבת לגדולה יותר ובלתי ניתנת לשליטה. כאשר החרדה כבר הופכת להפרעה היא מתחלקת למספר רבדים.
חרדה חברתית – חרדה המלווה בקושי בהתמודדות מול מספר אנשים, סיטואציות חברתיות, דיבור לפני קהל, מסיבות, היכרות עם אדם נוסף. גם פעילויות שאינן גורמות לאדם נורמלי כל חרדה, כמו כתיבה בציבור או אכילה בפומבי ואפילו הצבעה בבחירות, יכולות להיראות כה מפחידות לחרד חברתית. החרדה הראשונית יכולה לגרום לחרדה נוספת וכן למעגל קסמים, בו החרדה הנוספת עלולה לגרום לתגובה עזה יותר מהחרדה הראשונית שמא אחרים ישימו לב למצוקתו. מעריכים ש-1 מכל 13 אנשים בעולם סובל מבעיה נפשית זו.
פוביות – הקרויות "פשוטות" וממוקדות בחשש עז מפני מצב מסוים או אובייקט מסוים. כמו פוביה ממקומות סגורים (קלסטרופוביה), מקומות גבוהים (אקרופוביה), חתולים (פלינופוביה), עכבישים (ארכנופוביה).
הפרעת פאניקה – הפרעה המתפתחת אצל חלק מהאנשים שעברו התקף חרדה.
אגורפוביה – פחד מיציאה מחוץ לבית, פחד ממרחבים גדולים ופתוחים כגון: כבישים, רחבות וכו'. לעתים קרובות מתפתח כתוצאה משורה של התקפי חרדה, ומהחשש שהם יפקדו את האדם כשהוא מצוי בציבור. הביטויים לכך יכולים להיות על ידי כך שהאדם מקבל שיתוק בעת רצונו לבצע פעולות פשוטות ואו ביטויים לא רצוניים שיפריעו לו בעת תפקודו מחוץ לביתו. האגרופוביה יכולה לפגוע בתפקוד היומיומי.
ויש עוד מגוון רב של הפרעות חרדה אך אל דאגה בהפרעות חרדה ניתן לטפל ולהפחית את התקפי החרדה ואת התחושה הלא נעימה המלווה באי שקט. ישנם כמה סוגי טיפול כמובן שהראשון הוא טיפול רגשי והתנהגותי כמו טיפול הCBT או טיפול על ידי פסיכותרפיסט, יש מגוון פתרונות טבעיים שעוזרים להפחית את הרגשת החרדה כמו תוספי תזונה המכילים סידן, מגנזיום, פסיפלורה, ולריאן (מרגיע את מערכת העצבים), ג'ינסינג, אשווגנדה, קוקמיל ושיבולת שועל. חשוב מאוד לשנות את התזונה, לתזונה מזינה ומרגיעה ולבצע פעילות גופנית שמשחררת אנדורפינים וסירטונין המרגיעים את מערכת העצבים.
לשיחת ייעוץ טלפוני ראשוני חינם אתם מוזמנים לטלפן אלי – דרור עוקבי – 0522937739